Craps Speluitleg

Lees eerst de basis regels van craps, heb je deze onder de knie. Lees dan nu gedetailleerd hoe je Craps moet spelen. Het is zeer belangrijk om te weten hoe en waar je moet inzetten. Niemand wil immers zijn geld zomaar verliezen. Door in detail het spel te kennen kun je flinke bedragen winnen met het spel Craps. Hieronder dus meer over de details van het spel.

Pass Line Bets
Een “pass line bet” maak je door fiches op het veld “PASS LINE” te plaatsen, voordat de openingsworp gegooid wordt. Je wint als bij de openingsworp een 7 of 11 gegooid wordt, en je verliest bij 2,3 of 12. Bij de overige worpen wordt dat getal het puntgetal. Om de “pass line bet” te winnen moet je eerst het puntgetal gooien voordat je een 7 gooit. Gooi je eerst een 7, voordat je het puntgetal opnieuw gegooid hebt dan heb je verloren. Win je een “pass line bet” dan wordt de inzet verdubbeld.

Don’t Pass Line Bets
Een “don’t pass line bet” is het tegenover gestelde van een “pass line bet” en maak je door fiches te plaatsen op de “Don’t pass line” voordat de openingsworp gegooid wordt. Gooi je bij de openingsworp een 2 of een 3, dan win je, bij een 7 of 11 verlies je. Bij 12 is het een gelijk spel en wordt je inzet teruggehaald, dit noemen ze “Push”. Bij de overige getallen wordt de worp wederom het puntgetal. Als het puntgetal eenmaal bekend is wint een “don’t pass line bet” na het gooien van een 7 voordat het puntgetal opnieuw gegooid wordt. Wordt het puntgetal voor een 7 gegooid, dan verlies je je inzet. Een “don’t pass line bet” keert dubbel uit en in tegestelling tot een “pass line bet” mag een “don’t pass line bet” gewijzigd of verwijderd worden.

Come Bets
Een “come bet” wordt geplaatst in het “Come” vak voordat er gegooid wordt. Na de openingsworp gelden voor een “come bet” dezelfde regels als voor een “pass line bet”. Je wint bij een 7 of 11, en verliest bij 2, 3 of 12. Bij de overige getallen; 4, 5, 6, 8, 9, of 10, wordt het getal het “Come point” en zal de deler de “come bet” naar het “come point” verplaatsen: 4, 5, SIX, 8, NINE of 10. Als de speler het “come point” opnieuw gooit voor een 7 dan wordt de inzet op het “come point” verdubbeld. De “come bet” blijft net zo lang geldig totdat het “come point” of een 7 is gegooid en deze mogen niet gewijzigd worden net zoals bij een “pass line bet”.

Don’t Come Bets
Een “don’t (geen) come bet” is het tegenover gestelde van een “come bet” en maak je door fiches te plaatsen op de “Don’t come bar” vak voor de openingsworp. Gooi je bij de openingsworp een 2 of een 3, dan win je, bij een 7 of 11 verlies je. Bij 12 is het gelijk spel en wordt je inzet teruggehaald, ook wel “Push” genoemd. Bij de overige getallen wordt de worp wederom het “come point”. Als het “come point” eenmaal bekend is wint een “don’t come bet” na het gooien van een 7 voordat het “come point” opnieuw gegooid wordt. Wordt het “come point” voor een 7 gegooid, dan verlies je je inzet. Een “don’t come bet” keert dubbel uit en in tegestelling tot een “come bet” mag een “don’t come bet” wel gewijzigd of verwijderd worden.

Odds Bets
Een “Odds bet” ook wel gelijke inzet) genoemd is een back-up van een orginele “pass line bet”, “don’t pass line bet”, “come bet” of een “don’t come bet”. Deze “odds bet” mag je maximaal 3 keer doen.

Pass Line Odds Bets
Nadat het puntgetal bekend is, wordt een “pass line odds bet” gemaakt, door met de linker muisknop buiten het “pass line” vak te klikken, onder je orginele “pass line bet”. Een “pass line bet” betaalt als volgt; 2 tegen 1 als er 4 of 10 gegooid wordt, 3 tegen 2 als er 5 of 9 gegooid wordt en 6 tegen 5 als er 6 of 8 gegooid wordt. In tegestelling tot de orginele “pass line bet” mag de inzet van een “pass line odds bet” wel gewijzigd worden.

Don’t Pass Line Odds Bets
Nadat het puntgetal bekend is, wordt een “don’t pass line odds bet” gemaakt, door met de linker muisknop buiten het “pass line”-veld te klikken, onder je orginele “Don’t Pass”-veld. Een “don’t pass line odds bet” betaalt als volgt; 1 tegen 2 als er een 4 of 10 gegooid wordt, 2 tegen 3 als er een 5 of 9 gegooid wordt en 5 tegen 6 als er een 6 of 8 gegooidt wordt. Niet afgewerkte “don’t pass line odds bet” mag verwijderd worden. Echter, als je met de rechter muisknop klikt om de inzet te verwijderen, verwijder je ook je orginele “don’t pass line bet”.

Come Odds Bets
Nadat het puntgetal bekend is, wordt een “come odds bet” gemaakt door met de linker muisknop direct onder je “come bet” getal te klikken waar de “come bet” geplaatst is: 4, 5, SIX, 8, NINE, of 10. Een winnende “come odds bet” betaald als volgt uit: 2 tegen 1 als er 4 of 10 gegooid wordt, 3 tegen 2 als er 5 of 9 gegooid wordt en 6 tegen 5 als er 6 of 8 gegooid wordt. In tegestelling tot de orginele “come bet” mag de inzet van een “come odds bet” gewijzigd worden. Bij de eerste worp zijn “come odds bet” niet geldig en blijven staan tot de volgende worp.

Don’t Come Odds Bets
Nadat het “come point” bekend is, wordt een “don’t come odds bet” gemaakt op je “don’t come bet” door met de linker muisknop in het kleine gebiedje te klikken, direct onder je “don’t come bet” waar je “don’t come bet” geplaatst is: 4, 5, SIX, 8, NINE, of 10. Een winnende “don’t come odds bet” betaald als volgt uit: 1 tegen 3 als er 4 of 10 gegooid wordt, 2 tegen 3 als er 5 of 9 gegooid wordt en 5 tegen 6 als er 6 of 8 gegooid wordt. In tegestelling tot de orginele “come bet” mag de inzet van een “Don’t come odds bet” gewijzigd worden.

Field Bets
Bij “field bet” gaat men er vanuit dat de volgende worp een 2, 3, 4, 9, 10, 11, of 12 is. Deze inzet wordt geplaatst in het “FIELD” vak van de Craps tafel, voordat er gegooid wordt. Als er een 3, 4, 9, 10 of 11, gegooid wordt, wordt er dubbel uitbetaald. Als er een 2 of 12 gegooid wordt, dan wordt de inzet 2-voudig uitgekeerd (2-1). Bij 5, 6, 7, of 8 is men de inzet kwijt.

Big 6 en Big 8 Bets
Bij een “big 6 bet” gaat men er vanuit dat de 6 gegooid wordt voordat met 7 gooit. En bij “big 8” gaat men er vanuit dat de 8 gegooid wordt voor de 7. Het “big 6” en “big 8”-veld bevinden zich links op de crapstafel. Bij winst wordt er dubbel uitbetaald (1-1). Deze inzet mag na elke worp gewijzigd worden.

Place Bets
Er bestaan 2 soorten “place bets”. Een “place bet” gaat er vanuit dat je de 4, 5, 6, 8, 9, of 10 gooit voor de 7. Een “place bet” wordt onder in het vakje geplaatst van de “4, 5, SIX, 8, NINE, of 10” Winnende “place bets” worden als volgt uitgekeerd: 7 tegen 6 op de getallen 6 en 8, 7 tegen 5 op de getallen 5 en 9, en 9 tegen 5 op de getallen 4 en 10. Bij een “place lose bet” gaat men er vanuit dat eerst de 7 gegooid wordt voor de 4, 5, 6, 8, 9, of 10. Een “place lose bet” wordt boven in het vakje geplaatst van de “4, 5, SIX, 8, NINE, of 10.” Winnende “place lose bets” worden als volgt uitbetaald: 4 tegen 5 op de getallen 6 en 8, 5 tegen 8 op de getallen 5 en negen 5 en 9, and 5 tegen 11 op de getallen 4 en 10.

Buy Bets
Een “buy bet” gaat er van uit dat er een 4, 5, 6, 8, 9 of 10 wordt gegooid, voor een 7, en wordt geplaatst in het vakje dat overeenkomt met het te gooien getal; “4, 5, SIX, 8, NINE, of 10.” Bij het plaatsen van de inzet zal er bij de muis een “BUY” tekst oplichten, om het te onderscheiden van een “come bet”. Bij een “buy bet” zal er een toeslag van 5% over je inzet worden gerekend. De uitbetaling is als volgt: 6 tegen 5 bij de getallen 6 en 8, 3 tegen 2 bij de getallen 5 en 9, en 2 tegen 1 bij de getallen 4 en 10. Mocht je je inzet wijzigen of verliezen, dan krijg je deze 5% toeslag terug. “Buy bets” zijn bij de openingsworp niet geldig.

Lay Bets
Een “lay bet” is het tegenovergestelde van een “buy bet”. Bij een “lay bet” moet de 7 gegooid worden voor de 4, 5, 6, 8, 9, of 10, en wordt geplaatst boven in het vakje dat overeenkomt met het te gooien getal; “4, 5, SIX, 8, NINE, of 10.” Bij het plaatsen van de inzet zal er bij de muis een “LAY” tekst oplichten, om het te onderscheiden van een “don’t come bet”. Bij een “lay bet” zal er een toeslag van 5% over je inzet worden gerekend. De uitbetaling is als volgt: 6 tegen 5 bij de getallen 6 en 8, 3 tegen 2 bij de getallen 5 en 9, en 2 tegen 1 bij de getallen 4 en 10. Mocht je je inzet wijzigen of verliezen, dan krijg je deze 5% toeslag terug. “Lay bets” zijn bij de openingsworp wel geldig.

Any 7 Bets
Bij een “any 7 bet” gaat er van uit dat de volgende worp een 7 zal zijn, en wordt geplaats op het 7-veld van de tafel. Wordt er een 7 gegooid, dan win je 4 keer je inzet.

Any 11 Bets
Bij een “any 11 bet” gaat de speler er vanuit dat de volgende worp 11 is, en wordt geplaatst in het vakje met de 2 dobbelstenen 6 en 5. Bij de muis zal “eleven one-roll” verschijnen. Wordt er inderdaad 11 gegooid, dan wordt je inzet 15 keer uitgekeerd.

Any Craps Bets
Bij een “any craps bet” gaat de speler er vanuit dat de volgende worp een 2, 3 of 12 is, en wordt geplaats in het “any craps” vak. Bij winst wordt je inzet 7 keer uitgekeerd.

Horn Bets
Een “horn bet” gaat er vanuit dat de volgende worp een 2, 3, 11 of 12 is, en wordt geplaatst in het “HORN”-veld. Bij winst wordt er 15 keer uitgekeerd op de getallen 3 en 11, en 30 keer op de getallen 2 en 12.

Hardway Bets
Bij een “hardway bet” gaat de speler er vanuit dat er 4, 6, 8 of 10 als dubbel (2+2, 3+3, 4+4 of 5+5) gegooid wordt, voordat er een 7 gegooid wordt. De inzet wordt geplaatst op een van de velden met de dubbele dobbelstenen. Met dobbelstenen dubbel gooien is moelijk en noemt men de “hard way”, b.v. 4+4 noemt men de “hard 8”, terwijl 5+3 of 6+2 de “easy 8” genoemd wordt. Een winnende “hard way” betaalt 7 keer de inzet op de getallen 4 en 10. En 9 keer op de getallen 6 en 8. De inzet van een “hard way bet” mag gewijzigd worden.

line
© Copyright Craps Online 2013. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Bronnen