Craps Regels

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe het spel Craps nu in zijn werk gaat. Vandaar dat wij van Craps Online beginnen met de basis en ook tot in detail verder treden over de craps spelregels.

De basis spelregels van het spel Craps:

De eerste worp van 2 dobbelstenen bij het begin van het spel heet de “come out roll.” De standaard openingsinzet bij Craps, vlak voor de 1e worp, heet “pass line bet”. De openingsinzet wint direct bij 7 of 11, en verliest bij 2 (snake eyes), 3 (crosseyes), of 12 (box cars). Bij 4, 5, 6, 8, 9, of 10 wordt dit getal het puntgetal (“the point”) en wordt gemarkeerd door een schijf (“ON”) in een van de volgende vakken; 4, 5, SIX, 8, NINE, of 10. De speler blijft net zo lang werpen totdat hij het puntgetal gooit of een 7. Werpt de speler als eerste het puntgetal, dan wint hij de openingsinzet. Echter, gooit hij een 7 (i.e. “sevens out”) dan verliest hij z’n openingsinzet. Om het spel te beeindigen en de “pass line bets” te behouden, moet de speler echter een 7 of het puntgetal na de openingsworp gooien. Het kan voorkomen dat 1 ronde Craps uren lang kan duren, zolang het puntgetal of 7 niet wordt gegooid. Een “pass line bet” kan niet eerder winnen totdat het puntgetal wordt gegooid en kan niet verloren worden totdat er een 7 wordt gegooid. Niet afgewerkte “pass line bets” kunnen niet worden verwijderd.

Nu je de basis regels kent en je verder in detail wilt treden van het spel Craps kun je door naar onze pagina met speluitleg. Hier wordt duidelijk vermeld hoe je het spel moet spelen en wat te doen op de vlakken op het Craps speelveld. Ga verder naar Craps Speluitleg

line
© Copyright Craps Online 2013. Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Bronnen